Miért válasszak hibrid ajtót?

Miért érdemes hibrid technológiával készült ajtót venni?

A Martom hibrid ajtók ötlete a különböző anyagok intelligens összekapcsolásán alapul, az optimális tulajdonságok kihasználása érdekében. Így kihasználható az anyagok előnye, és egyben kiiktathatók a hátrányok. A piacon számos bejárati ajtó típus található. A legnépszerűbbek a fa, alumínium, acél és műanyag ajtók. Minden anyagnak ezek közül meg van az előnye, és a hátránya is, amik megmutatkoznak az ajtó tulajdonságaiban és árában is.

Acél

Az acél különösen a mechanikus tulajdonságaival tűnik ki, mint merevség és teherbíróképesség. Az alumíniumhoz és a műanyaghoz képest kicsi a hőtágulása. Határozottan jobb szigetelő, mint az alumínium. Elérhető áron van.

Alumínium

Az alumínium könnyű és az időjárási hatásoknak ellenálló anyag. Sajnos két nagy hátránya van – nagyon jól vezeti a meleget, és nagy a hőtágulása. Ezek semlegesítéséhez speciális technikai megoldások szükségesek, amik emelik a gyártási költségeket.

Fa

A fának mint szerkezeti elemnek rengeteg előnye van – meleg, könnyű, merev, nagyon kicsi a hőtágulása. A fának egy komoly hátránya van – kevéssé áll ellen az időjárási hatásoknak, ezért nehézkes és költséges karbantartást igényel.

PVC műanyag

A PVC meleg és könnyű anyag. Sajnos a nagy hőtágulás és az alacsony fokú merevség feltétlen szükségessé teszi az ajtóprofilok vastag acél merevítőkkel való megerősítését. Ez jelentősen megnöveli a szárny súlyát, és rontja a szigetelési tulajdonságait. Relatív magas előállítási költsége van.

A Martom a fa és a horganyzott, fóliázott acél lemez összekapcsolása mellett döntött, ahol a kitöltés befecskendezett legsűrűbb PUR hab.

Fából készül a tok belseje, és a szárny szélei. Ez kiváló szigetelést, termikus stabilitást, merevséget és könnyű szerkezetet biztosít. A fa védve van az időjárási hatásoktól a ráhelyezett lemez által, ami pluszba merevíti és javítja a mechanikus tulajdonságait. A tok készülhet alumínium profilból is hőhídmegszakítóval, akár 90mm-es vastagságban. A hibrid technológiának köszönhetően egyrészről egyedi hőszigetelés érhető el Ud=0,56 W/m2K, másrészről magas betörésvédelmi osztály és tűzgátlás.

 • icon

  HŐSZIGETLÉS

  A Martom hibrid technológiájával a passzív házakhoz előírt Ud 0,63 hőátbocsátású ajtó is gyártható. Ezzel az értékkel az energiatakarékos ajtók elitjéhez tartozik.

 • icon

  LÉGZÁRÁS ÉS TARTÓSSÁG

  Az ajtó légzárása a szárny merevségétől függ. Ha a szárny deformálódik, akkor az ajtó elveszti hőszigetelési tulajdonságát. Az acél lemez nagyon merev (a Young modulus háromszor nagyobb, mint az alumíniumnál), ezért nagy terhelést bír. A befecskendezett PUR habnak kiváló tapadása van a lemezhez, és együtt egy szerkezeti elemet képeznek. Ennek köszönhetően a Martom hibrid ajtók kivételes légzárással rendelkeznek, ellenállnak nyomásnak és nagyon tartósak.

 • icon

  VÉDELEM A BETÖRÉSSEL, ZAJJAL ÉS TŰZZEL SZEMBEN

  A Martom cég széles választékkal rendelkezik speciális ajtók területén – RC2, RC3 és RC4 betörésvédelmi ajtók, tűz nyomásának ellenálló ajtók, amik egyben 30 és 60 percen keresztül füstzárást is biztosítanak, és akár 42dB hangszigetelést biztosító ajtók. Nem sok ajtógyártó cég kínálatában szerepel ilyen magas védelmet biztosító speciális ajtó.

 • icon

  ELLENÁLLÁS IDŐJÁRÁSI HATÁSOKNAK

  Hatalmas előnye a Martom hibrid ajtóknak az időjárási hatásoknak való ellenállás. Nem deformálódnak a hőmérséklet és a nedvesség hatására. Ellenállóak UV sugárzásnak, hőségnek és fagynak. Nem korrodálódnak. Nem igényelnek nehézkes és költséges karbantartást, festést.

 • icon

  TISZTÍTHATÓSÁG

  A szárny burkolata speciális legmagasabb minőségű PVC laminát, ugyanolyan, mint a műanyag ablakok esetében. A laminát nagyon tartós és rendkívül karcálló. Az alacsony tapadású speciális rétegnek köszönhetően az ajtó könnyen tisztán tartható, a legegyszerűbb tisztítószerek használatával – vízzel és mosogatószerrel.

 • icon

  DESIGN

  A széles színválaszték, a minták, üvegezések, díszítő záróelemek és kiegészítők sokaságának köszönhetően a Martom cég kínálata a legigényesebb és eredetiségre törekvő vevők igényeit is kielégíti.

 • icon

  KEDVEZŐ ÁR

  A Martom hibrid technológiájával kiváló műszaki paraméterek érhetők el. Másik nagy előnye – relatív alacsony előállítási költség. Ezért más, hasonló tulajdonságokkal rendelkező ajtókhoz képest, pl. fa vagy alumínium ajtók, a Martom hibrid ajtajainak árai nagyon kedvezőek.

Minden technológiával kitűnő ajtók gyárthatók, remek paraméterekkel. De a Martom hibrid technológiájának nagy előnye, hogy kiváló paraméterekkel tudunk kedvező árú ajtókat kínálni.

Bejárati ajtókhoz leggyakrabban használt anyagok műszaki tulajdonságainak összeállítása.